2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Επίσκεψη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο (Κίτσι Κορωπίου)

[print_gllr id=1093]

Χθες Δευτέρα 9 Νοεμβρίου οι μαθητές των Γ’ και Δ’ Τάξεων του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κίτσι Κορωπίου.

O ζεστός καιρός κι η ηλιόλουστη ημέρα βοήθησαν ώστε τα παιδιά μας να απολαύσουν αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή στη Φύση.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για τα φυτά περισσότερο μέσα από την Εμπειρία και λιγότερο μέσα από τη θεωρία. Μύρισαν, λοιπόν, τη φρέσκια ρίγανη, τον δυόσμο τη λεβάντα, την κάμφορα…

Ακουμπώντας απαλά τα φύλλα της μιμόζας, αυτά έκλεισαν κι έτσι τα παιδιά κατανόησαν ότι τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που αντιδρούν σε ερεθίσματα.

Παρατήρησαν φύλλα και καρπούς στο μικροσκόπιο και έμαθαν για τις ασθένειες των φυτών. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του πάρκου και γνώρισαν πολλά από τα φυτά που ευδοκιμούν στην πατρίδα μας κι όχι μόνο, όπως το πεύκο, την ελιά, τη χαρουπιά, τον σχίνο (μαστιχόδεντρο) κ.ά.

Άνοιξαν λακουβίτσες στο χώμα και φύτεψαν βολβούς. Πιο πολύ από όλα ευχαριστήθηκαν την εξερεύνηση, το τρίξιμο και το παιχνίδι στη φύση, μια και σπάνια δίνεται η ευκαιρία “στα παιδιά της πόλης” να γεύονται την ανεμελιά και την ελευθερία της εξοχής.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους για την φιλοξενία και την ξενάγηση στο Πάρκο καθώς και για την υπομονή και την πραότητα με την οποία αντιμετώπισαν τις “ζωηράδες” των μαθητών μας.

Ήταν μια ωραία εμπειρία για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους συνοδούς δασκάλους.

Μαρία Μυωτέρη (Δ’ Τάξη)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *