2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Teachers4Europe 2015-16

Εκπαιδευτική επίσκεψη Ελλήνων εκπαιδευτικών στις Βρυξέλλες

Στα πλαίσια της δράσης Teachers4Europe 2015-16 (Δάσκαλοι για την Ευρώπη), το τριήμερο 13 με 15 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην επίσκεψη έλαβαν μέρος 29 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα , που έχουν τον τίτλο του Ambassador4Europe.

Η δράση Τ4Ε ξεκίνησε το 2011, ως πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Ελλάδα,  με σκοπό να επιμορφώσει Έλληνες εκπαιδευτικούς Α?θμιας εκπαίδευσης  και να ενημερώσει τους ίδιους και τους μαθητές τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δομές, τις δράσεις και τη λειτουργία της, αλλά και με παιγνιώδη τρόπο να φέρει κοντά και να εμπλέξει όλους τους μαθητές σε ένα απολαυστικό, όσο και πολύτιμο ταξίδι.

Εικόνα1

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission)

 

 Ο υπογράφων, ως Τeacher -εκπαιδευόμενος το 2012 (δεύτερη χρονιά της δράσης) και ως Ambassador (Πολλαπλασιαστής ? Εκπαιδευτής συναδέλφων εκπαιδευτικών) από πέρσι, είχα την τιμή και χαρά να συμμετάσχω για δεύτερη φορά σε μια τέτοια εκπαιδευτική επίσκεψη και να αντιπροσωπεύσω την δήμο της Αγίας Βαρβάρας αλλά και το σχολείο μας το 2ο Δημοτικό.

Εικόνα4

Με τον κ.Περουλάκη στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με τους συναδέλφους μου και μαζί με τον κ. Αργύρη Περουλάκη, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, επισκεφθήκαμε τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημερωθήκαμε από αξιωματούχους για τις νέες τάσεις και άξονες πάνω στους οποίους λειτουργεί η Ένωση αλλά και για ζητήματα Παιδείας και εκπαιδευτικής πολιτικής, συζητήσαμε, θέσαμε τους προβληματισμούς μας και γίναμε κοινωνοί ενός τεράστιου εγχειρήματος που ακόμα αναπτύσσεται και αλλάζει.

 

Εικόνα3

Ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στα κυριότερα σημεία του ταξιδιού μας, εκτός από τα εντυπωσιακά κτίρια που επισκεφθήκαμε, είδαμε το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ από αγρότες (!!!!!) μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ναι, συμβαίνουν και στις Βρυξέλλες) , απολαύσαμε την  επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη Brugge  στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που είχαμε με σύμμαχο τον περιέργως ηλιόλουστο καιρό, θαυμάσαμε το ελληνικό δαιμόνιο με τα πολλά  ελληνικά ψητοπωλεία στην καρδιά των Βρυξελλών (στην κεντρική πλατεία Grand Place) και φυσικά δοκιμάσαμε κάποια από  τα ατελείωτα σοκολατάκια και τις αμέτρητες ετικέτες από μπύρες, τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα  του Βελγίου.

 

Εικόνα2

Με τον συνάδελφο Κ.Κωτσίδη στη Brugge


Με πολύ ωραίες εντυπώσεις και με την ελπίδα να ξαναβρεθούμε με τους συναδέλφους μου σε τέτοιες ενδιαφέρουσες και δημιουργικές  συναντήσεις, επιστρέψαμε γεμάτοι όμορφες εικόνες και πολύτιμες εμπειρίες.

Εις το επανιδείν!

Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης

Εκπαιδευτικός 2ου Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας

Ambassador4Europe 2015-16 (Δυτικός Τομέα Αττικής)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *