2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ (υλικό για την παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών)

πηγή:  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

efimerida

 

Το βιβλίο και η παράσταση

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο στην πρώτη του έκδοση, το 1873 (με εκδότη τον Εζέλ), κυκλοφόρησε σε 108.000 αντίτυπα, εκδοτικό γεγονός για την εποχή. Ένα χρόνο πριν, το 1872, είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στην εφημερίδα Le Temps (Ο Χρόνος), που ενδιαφερόταν για τη διεθνή επικαιρότητα. Το κοσμοπολίτικο πνεύμα του Βερν φαινόταν να ταιριάζει με το ύφος της εφημερίδας, που απασχολούσε εξειδικευμένους δημοσιογράφους-ανταποκριτές σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Το 1874 το έργο διασκευάστηκε και ανέβηκε σε θέατρο του Παρισιού. Είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό και τεράστια εισπρακτική επιτυχία.

bombai

ploki1a

pyrgosnew

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση που ανεβάζουμε στο Μέγαρο, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη και θεατρική διασκευή Γιώργου Γαλίτη, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος του Βερν: μοντέρνα, πολυδύναμη, δροσερή, με εντυπωσιακούς ρυθμούς και χιούμορ, κίνηση, χορό και δράση, ζωντανή μουσική και τρισδιάστατες βιντεοπροβολές.

a27

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

 

Ο Φιλέας  Φογκ, λονδρέζος αριστοκράτης που στοιχημάτισε ότι θα πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 μόνο μέρες,  ξεκινά μαζί με τον αεικίνητο Πασπαρτού, τον γάλλο υπηρέτη του, για ένα ταξίδι στο άγνωστο, γεμάτο απρόοπτα και ανατροπές. Η ιστορία ξεκινάει από το Λονδίνο, από τη Λέσχη Ρηφόρμ, και απλώνεται σε όλον τον κόσμο.  Οι δυο ήρωες κινούνται με όλα τα μεταφορικά μέσα της εποχής. Ανεβαίνουν σε τρένα, επιβιβάζονται σε πλοία, σκαρφαλώνουν σ? έναν ελέφαντα, γλιστράνε πάνω σ? ένα έλκηθρο με πανιά.

ploki4a
Φτάνουν στο Σουέζ μέσω Μπρίντιζι, ταξιδεύουν μέχρι τη Βομβάη, συνεχίζουν για Αλλαχαμπάτ και Καλκούτα, φτάνουν στο Χονγκ-Κονγ κι από κει στη Γιοκοχάμα, διαπλέουν τον Ειρηνικό και αποβιβάζονται στο Σαν Φρανσίσκο, διασχίζουν την Αμερική και από τη Νέα Υόρκη, αφού περάσουν τον Ατλαντικό με το πλεούμενο του καπετάν  Άντριου Σπίντι, φτάνουν επιτέλους στο Λίβερπουλ.

ploki5

Σε όλο το ταξίδι ο Αστυνομικός Φιξ τους παρακολουθεί στενά και τους  βάζει συνέχεια εμπόδια. Θα γυρίσουν, άραγε, εγκαίρως στο Λονδίνο; Θα κερδηθεί το στοίχημα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *