2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

«Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά» (Έναρξη Kids’ Guernica Project)

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας συνεχίζει τη δράση ανάδειξης της Ιεράς Οδού με τίτλο: «Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά», μια ιδέα του κ. Σπύρου Μερκούρη, προέδρου της οργάνωσης «Ορίζοντες ? Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις».  Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Βαρβάρας εκπαιδευτικές δράσεις για τη «γνωριμία» των μαθητών με την πόλη τους υπό το πρίσμα πανανθρώπινων αξιών όπως: ειρηνική συνύπαρξη, εμπιστοσύνη, συλλογικότητα, πλουραλισμό.

20170509_112204_resized

Το …ταξίδι μόλις έχει ξεκινήσει!

Μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης θα υλοποιήσουν δραστηριότητες για την εκδήλωση. Οι μαθητές του 2ου Δ.Σ. Αγ. Βαρβάρας θα στείλουν παγκόσμιο μήνυμα ενότητας, συνύπαρξης, αδελφοσύνης, αλληλοκατανόησης και πολιτισμού.

20170508_115706_resized

Εμψύχωση και δραματοποίηση στην αυλή από τη δασκάλα μουσικής, Νικολάου Βασιλική.

   Η Γκουέρνικα του Πικάσο αποτελεί το σύμβολο της φρίκης του πολέμου και το σημείο σύνδεσης με την τρέχουσα κατάσταση ώστε μικροί μαθητές να στείλουν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, φιλίας και πολιτισμού. Οι μαθητές του 2ου Δ.Σ. Αγ. Βαρβάρας θα ζωγραφίσουν πάνω σε καμβά διαστάσεων 7.60 Χ 3.90 τη δική τους Γκουέρνικα που θα στέλνει τα δικά τους μηνύματα και θα πρεσβεύει τις δικές τους αξίες. Να σημειωθεί ότι το έργο των παιδιών θα μπει στην παγκόσμια συλλογή Kids Guernica κάνοντας κυριολεκτικά γνωστό το σχολείο και τους μαθητές μας σε ολόκληρο τον κόσμο!

gaza2

Kids’ Guernica in Gaza, Palestine

?????????2017????

Kids’ Guernica in Nikko, JAPAN

Akabane

Kids’ Guernica at Akabanedai Nishi Elementary School in Tokyo

Τα αποκαλυπτήρια του έργου των παιδιών θα γίνουν στην εκδήλωση, η οποία θα τύχει πανελλήνιας προβολής, με θέμα: «Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ξεκινάει από τα παιδιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/6/2017 και ώρα 7μ.μ. στο Πάρκο Μητέρας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας.

20170509_113802_resized

Πρώτα μαθήματα στη βιβλιοθήκη με τον εικαστικό κ. Οικονομάκο Θω

 

Για τις ανάγκες προετοιμασίας τόσο του εικαστικού έργου από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών,  κ. Οικονομάκο Θωμά, όσο και της παρουσίας των μαθητών στην εκδήλωση, υπό την καθοδήγηση της  δασκάλας μουσικής του σχολείου μας, κας. Νικολάου Βασιλικής, θα αφιερωθούν διδακτικές ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση οι βιωματικές ώρες που θα αφιερώσουν οι μαθητές για μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση συνιστούν το πιο σημαντικό μάθημα για τους αυριανούς Πολίτες της Πόλης και της Πατρίδας μας.

20170509_113742_resized

Ανιχνεύοντας την Πόλη της Ειρήνης!

 Το Ταξίδι μόλις ξεκίνησε και προβλέπεται συναρπαστικό!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *