2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Du Iz Tak; Μια λυρική εικονογραφημένη ιστορία για τον κύκλο ζωής και την αιώνια ισορροπία ανάπτυξης και αποσύνθεσης

“Είναι σχεδόν κοινότοπο να το πούμε έτσι, αλλά πρέπει να τονίζεται συνεχώς: όλα είναι δημιουργία, όλα είναι αλλαγή, όλα είναι ροή, όλα είναι μεταμόρφωση”, έγραφε ο Χένρι Μίλερ για να σκεφτεί την τέχνη και το ανθρώπινο μέλλον.

duiztak

Η ιαπωνική φιλοσοφία μας προσκαλεί να βρούμε νόημα και άνεση στην ακαταστασία και παρόλα αυτά τόσο μεγάλο μέρος της ταλαιπωρίας μας πηγάζει από τη βαθιά μας αντίσταση στον κυβερνώντα νόμο του σύμπαντος – εκείνον της ακαταστασίας και της συνεχούς αλλαγής.

duiztak1

Πώς, λοιπόν, πρέπει να δεχτούμε την τροχιά που έχουμε ο καθένας κατά μήκος του κύκλου της ζωής και να την κατοικήσουμε με ολόψυχα και όχι με απόγνωση; Ο Carson Ellis διερευνά με μεγάλη λεπτότητα και ζεστασιά στο Du Iz Tak; (Δημόσια βιβλιοθήκη) – μια λυρική και φανταστική ιστορία για τον κύκλο της ζωής και την αμείλικτη αλληλεξάρτηση της χαράς και της λύπης, της δοκιμασίας και του θριάμβου, της ανάπτυξης και της αποσύνθεσης.

duiztak5

Η εκπληκτικά εικονογραφημένη ιστορία γράφεται στη φανταστική γλώσσα των σφαλμάτων, το νόημα του οποίου ο αναγνώστης συμπεραίνει με χαρά από τα γνωστά ανθρώπινα συναισθήματα που βιώνουν σε όλη την ιστορία – έκπληξη, ευτυχία, φόβο, απελπισία, υπερηφάνεια, χαρά. Παίρνουμε τον τίτλο που σημαίνει “Τι είναι αυτό;” – το θαυμαστικό που εξέφρασαν οι πρωταγωνιστές για να ανακαλύψουν μια στροβιλισμένη βολή νέας ανάπτυξης, η οποία γίνεται το κεντρικό κομμάτι της ιστορίας καθώς τα σφάλματα προσπαθούν να κατανοήσουν το είναι τους.

duiztak6

 

 

duiztak8

 

 

duiztak10

πηγή: MARIA POPOVA

duiztak11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *