2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου (σχ. έτος 2017-18): Οι μαθητές της Δ’ Τάξης τιμούν την τοπική ιστορία με σύμμαχο την προφορική ιστορία

Οι τρομεροί πιτσιρίκοι της Δ΄Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας σας προσκαλούν στη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, στις 9 & 30 π.μ.

images

Η εκτέλεση στο Χαϊδάρι

Το διαφορετικό και ενδιαφέρον στη γιορτή τους είναι ότι εστιάζουν και τιμούν γεγονότα και αγωνιστές της τοπικής ιστορίας, όπως το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και το τραγικό γεγονός της 8ης Σεπτέμβρη 1944, όπου 59 ήρωες εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, στο δάσος όπου βρίσκεται σήμερα ο Διομήδειος Κήπος.

Chaidari1

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι

Chaidari-2

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι

Στρέφουν την προσοχή τους στο Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω ή και Μάχη του Πυριτιδοποιείου , έχει γίνει γνωστή και έχει καταγραφεί η δολοφονία τουλάχιστον 65 αθώων και αόπλων κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω, από τις δυνάμεις των Γερμανών κατακτητών, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1944.

Τέλος, μιλάνε για τη ζωή της “Μπουμπουλίνας” της Κατοχής,  τη Λέλα Καραγιάννη.

newego_LARGE_t_1101_54153568

 

Σε αυτήν τους την προσπάθεια έχουν συμμάχους κάποιους ξεχωριστούς καλεσμένους συμπολίτες μας που θυμούνται και αφηγούνται όλα όσα….

……Η συνέχεια στη γιορτή μας!!!

Λέλα-Καραγιάννη-αποφυλάκιση-219x400

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *