2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Επίσκεψη ΣΤ΄ τάξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαραθώνιος στο ΚΠΙΣΝ». Στόχος του προγράμματος ήταν η περιήγηση στις εντυπωσιακότερες εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ!Τα παιδιά ξεκίνησαν έναν «μαραθώνιο» στο ΚΠΙΣΝ αφού πρώτα «όρισαν» τι σημαίνει μαραθώνιος γι “αυτά.

WP_20171214_11_07_10_Pro[1]

Κατόπιν τα παιδιά διέτρεξαν το ΚΠΙΣΝ και συνεργάστηκαν ομαδικά για να φέρουν εις πέρας τις αποστολές και τους γρίφους που τους δόθηκαν έτσι ώστε να κατακτήσουν το έπαθλο!

Στάση 1η: Η αγορά με το γλυπτό του Susumu Shingu

Ανάγνωση των μυστικών μας πληροφοριών

WP_20171214_11_34_18_Pro[1]

Η λύση του γρίφου

Δια-τρέχοντας το ΚΠΙΣΝ!!!

Στο τέλος του προγράμματος συγκεντρωθήκαμε στο αρχικό σημείο συνάντησης ώστε να συνδέσουμε σε μια ενιαία ιστορία τα στοιχεία που κερδίσαμε μετά από κάθε επιτυχή λύση του γρίφου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και αναπαρέστησαν κάθε στοιχείο με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο…

Ο Βασίλης ως αρχαίος άλτης!

Η βράβευση των τριών Ολυμπιονικών...

Οι εντυπώσεις των μαθητών μας και η γνωριμία τους με ένα Κέντρο Πολιτισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν ως θετικές, καθώς βίωσαν ενεργητικά τις έννοιες ελευθερία, πειθαρχία, αυτοέλεγχος, συλλογικότητα, ταχύτητα και αντοχή που διέπουν το ΚΠΙΣΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *