2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Μαθαίνουμε από τα παιδιά γιατί αυτά τα ξέρουν όλα (Δράση Αλληλεγγύης του Σ. Γ. Κ με την Ομάδα Human – Hombre – Άνθρωπος )

Την Κυριακή 12 Μάη 2019 στις 2 μ.μ. διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας μια ξεχωριστή δράση έμπρακτης αλληλεγγύης και ανάληψης ευθύνης από τους μαθητές μας κι όχι μόνο με την Ομάδα  Human – Hombre – Άνθρωπος. Σας περιμένουμε!!

human-hombre19

Πληροφορίες για την Ομάδα:

Οι Human – Hombre – Άνθρωπος είναι μια ομάδα ανθρώπων που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το όραμα για μία καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Στόχος της ομάδας είναι η έμπρακτη υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, έχουν βρεθεί σε ανέχεια. Πιστεύουν ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να δημιουργήσει μια αλλαγή και μια καλύτερη κοινωνία. Θεωρούν ότι το βλέμμα του καθενός πρέπει να στρέφεται έξω από τον μικρόκοσμο στον οποίο ζει, να εντοπίζει τα προβλήματα, τις αιτίες και να προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

human-hombre17

Οι Human – Hombre – Άνθρωπος δεν δέχονται χρήματα. Η κύρια δράση της ομάδας είναι να μαγειρεύει φαγητό στον δρόμο για οποιονδήποτε έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις αλλά και να δώσει μία ευκαιρία για κοινωνικοποίηση σε όσους βιώνουν την απομόνωση και την περιθωριοποίηση. Είναι πολύ πιθανό να δείτε διάφορες εκδηλώσεις να πλαισιώνουν τις δράσεις όπως, live μουσική κτλ. Επιπλέον, η ομάδα βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί κοινωνικές ομάδες όπως πρόσφυγες, παιδιά, άνεργους, άπορους κ.α. Όλες οι δράσεις στηρίζονται αποκλειστικά από προσφορές ιδιωτών, ομάδων ή επιχειρήσεων, είτε με υλικά αγαθά είτε με παροχή κάποιας υπηρεσίας.

Η φιλοσοφία μας
Οι Human – Hombre – Άνθρωπος πιστεύουν στην αλληλεγγύη, στην ανιδιοτελή προσφορά και στην δύναμη της συλλογικότητας. Οι κρίσεις για να ξεπεραστούν, απαιτούν θυσίες, όραμα, ομαδικότητα, προσπάθεια, καλοσύνη και υπομονή. Θέλουν μέσα από τις δράσεις τους, όχι μόνο να ‘’ομορφύνουν’’ την καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων αλλά να ευαισθητοποιήσουν και άλλους ώστε κάθε μέρα που περνάει να βλέπουμε μια πιο υγιή, πιο φιλόξενη και δίκαιη κοινωνία.

human-hombre5

Human – Hombre – Άνθρωπος & Schools
Στα παραπάνω πλαίσια, η ομάδα έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με σχολεία της Αθήνας. Σε αυτές, αρχικά οι μαθητές συλλέγουν τα απαραίτητα υλικά για μαγείρεμα αλλά και διάφορα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Έπειτα, διοργανώνονται μαγειρέματα εντός του σχολικού χώρου τα οποία σκοπό έχουν την εμπλοκή των παιδιών στην παρασκευή του φαγητού και τη συσκευασία των μερίδων. Τέλος, οι μαθητές μπορούν να επισκεφτούν τους χώρους συνάντησης με τη συνοδεία δασκάλων ή γονέων προκειμένου να παραδώσουν οι ίδιοι τις μερίδες στους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Έτσι, τα παιδιά, μέσα από το παράδειγμα και την άμεση συμμετοχή τους, γνωρίζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και εκπαιδεύονται στην ανάληψη ευθύνης για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *