2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

“Οι Μαθητές σε Δράση για το Κλίμα” / Το video για την Ιδέα συμμετοχής στον Διαγωνισμό της WWF (ΣΤ’ Τάξη)

Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης συνεχίζουν να υλοποιούν το Πιλοτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα της WWF Ελλάδας “Οι μαθητές σε δράση για το Κλίμα”. Σκοπός του προγράμματος η ευαισθητοποίηση των μαθητών και – μέσω αυτών – όλων των μελών της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης μέσα απ’ τη διάχυση των αποτελεσμάτων του.

Το εργαστήριο των επιστημόνων της WWF στις 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων έδωσε το ερέθισμα για τις κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να λάβουν οι δραστηριότητες των Ομάδων Εργασίας.

Οι Άνθρωποι της WWF δίνουν το αρχικό ερέθισμα!

Σε αυτή την απολύτως γόνιμη και δημιουργική διεργασία αναδύθηκαν απ’ τα ίδια τα παιδιά δύο βασικές προτάσεις για την παρέμβασή μας προκειμένου αφενός να μειωθεί το αποτύπωμα του άνθρακα της σχολικής μας κοινότητας αφετέρου να οικοδομηθεί η πρόταση για τη συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό της WWF. Η μία πρόταση ζητούσε τη δημιουργία λαχανόκηπου, ώστε να ωφεληθούν όλα τα μέλη του σχολείου μας κι δεύτερη την καμπάνια ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή εκτός των ορίων του σχολείου μας με δράση εξωστρέφειας όπως:

Βγαίνουμε στην Πόλη για να ανθίσει Όλη!!!

Η υιοθεσία – φροντίδα των παρτεριών στον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας έξω απ’ την αυλή μας.

Στη δημιουργία και μοίρασμα αφισών με ευρηματικά μηνύματα.

Στην έκδοση e περιοδικού στην αγγλική γλώσσα.

Στην υλοποίηση ενός podcast που θα κρεμαστεί στην ιστοσελίδα μας.

Στην υλοποίηση ενός φεστιβάλ ευαισθητοποίησης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων στις 5 Ιουνίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι μαθητές, λοιπόν, όλη αυτή η διαδρομή για το πώς γεννήθηκε η Ιδέα για τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό της WWF την περιγράφουν στο video που ακολουθεί. Στο ερώτημά μας για την επιλογή έκπληξη του τραγουδιού που συνοδεύει το περιεχόμενο λάβαμε την αποστομωτική απάντηση: “Αφού αυτό είναι το κυρίαρχο Συναίσθημα σε αυτό το Πρόγραμμα, Κύριε!” Ακολουθεί το video!

Όλες οι δραστηριότητες που έχουμε προγραμματίσει (λαχανόκηπος, αφίσες, υιοθεσία παρτεριών, e περιοδικό στην αγγλική γλώσσα, podcast, φεστιβάλ ευαισθητοποίησης) προχωράνε κανονικά!

Συνεχίζουμε όπως το περιγράφουν τα Παιδιά στο video!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *