2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα – Ένα βιωματικό μάθημα Ιστορίας & Μουσικής με όχημα τη μουσειοσκευή του Μουσείου Ακρόπολης (30-01-2020)

Την Πέμπτη 30 Γενάρη οι μαθητές του Ε’2 άνοιξαν και “ζωντάνεψαν” μπροστά σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας (μαθητές-εκπαιδευτικούς – μέλη του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων) τη μουσειοσκευή του Μουσείου Ακρόπολης “Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα”.

Η μουσειοσκευή του Μουσείου Ακρόπολης “Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα”.

Η μουσικός του σχολείου, η κα. Νικολάου Βασιλική συνεργάστηκε με τη δασκάλα της Τάξης, κα. Ραγκούση Σταυρούλα και το αποτέλεσμα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Προκειμένου να καταστήσουν το μάθημα ελκυστικό είχαν να λύσουν 1) πώς θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλων μας με ένα τόσο α) εξειδίκευμενο και β) “μουσειακό” ζήτημα

2), τα όργανα της μουσειοσκευής δεν είχαν ήχο λόγω τεχνικών δυσκολιών (απουσία γλωττίδων, εντελώς ξεκούρδιστα έγχορδα κ.α. )

3) με ποιον τρόπο θα πάρουν μέρος οι μαθητές στην παρουσίαση.

Αυτά τα τρία ζητήματα οδήγησαν: 1) στην χρήση της τεχνικής του tableu vivan από τους μαθητές, παράλληλα με την 2) προβολή του PowerPoint, 3 ) τη διάνθηση με ιστορίες από τη μυθολογία 4) τις πληροφορίες οργανογνωσίας. Τέλος το μόνο που μπορούσαν να ζωντανέψουν επί της ουσίας είναι το τραγούδι του σεικιλου που το έμαθαν και το παρουσίασαν.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το βιωματικό μάθημα …!

https://drive.google.com/open?id=1tuLK6–N98RCnRBrMqP5Ox-IZ9esem7f

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *