2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Μέτρα Προφύλαξης & Κανόνες Λειτουργίας (1-6-2020 έως 26-6-2020)

Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση με τα Μέτρα Προφύλαξης & Κανόνες Λειτουργίας (1-6-2020 έως 26-6-2020) στο έγγραφο. Μιλήστε στα παιδιά σας για αυτούς!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες, γεια σας!

Όπως έχετε ενημερωθεί τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα, 1/6/2020 μέχρι την Παρασκευή 26/6/2020.

Για την ασφάλεια όλης της σχολικής κοινότητας την πρώτη μέρα θα γίνουν ενημερώσεις για τα μέτρα προφύλαξης και πρακτικές ασκήσεις για τον νέο τρόπο λειτουργίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου οι μαθητές/τριες να είναι ασφαλείς. Για κάποια από αυτά πρέπει να προετοιμάσετε τα παιδιά σας και εσείς από το σπίτι.

Μέτρα Προφύλαξης

  • Είναι επιτακτικό το τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά τη χρήση τουαλέτας και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Θα ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων. Αντισηπτικά υπάρχουν σε όλες τις αίθουσες του σχολείου μας και τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο οι μαθητές θα απολυμαίνουν τα χέρια τους.
  • Να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες να μην μοιράζονται μεταξύ τους το φαγητό και το νερό τους.
  • Να τηρούν την προτεινόμενη απόσταση στη σειρά αναμονής στην τουαλέτα και κατά την είσοδο-έξοδο από τις αίθουσες διδασκαλίας, στις σκάλες και τους διαδρόμους (θα γίνουν πρακτικές ασκήσεις).
  • Να αποφεύγουν την κοινή χρήση ειδών γραφικής ύλης (π.χ. μολύβια, γόμες,

μαρκαδόροι) και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

  • Θα απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια, γι’ αυτό ο κάθε μαθητής πρέπει να έχει το δικό του μπουκάλι ή παγούρι- θερμός με νερό (με το όνομά του επάνω).

Κανόνες Λειτουργίας

  • Οι μαθητές το πρωί κατά την άφιξή τους στο σχολείο από τις 8:00 μέχρι τις 8:15 π.μ. θα εισέρχονται μόνο από την κάτω είσοδο, θα κατευθύνονται απευθείας στις τάξεις τους και δε θα παραμένουν στο προαύλιο για προσευχή.  Η Πρώτη Τάξη αλλά και η Δευτέρα Τάξη θα σχολάει από την πάνω έξοδο της Ανδρέα Δημητρίου και  οι υπόλοιπες κανονικά από την κάτω έξοδο.
  • Οι μαθητές στα διαλείμματα θα βρίσκονται –ανά δύο τάξεις- σε διακριτά και ξεχωριστά σημεία της αυλής μας.
  • Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών παραμένει όπως και πριν από το κλείσιμο.
  • Δεν επιτρέπονται ομαδικά παιχνίδια (ποδόσφαιρο, βόλεϊ κ.λπ.) ούτε την ώρα της γυμναστικής ούτε την ώρα του διαλείμματος.
  • Επίσης, επειδή δεν θα λειτουργεί το κυλικείο, να έχουν μαζί τους ό,τι χρειάζονται (φαγητό, νερό).
  • Δεν λειτουργεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα. Όλοι σχολάμε  13 & 15 !
  • Τέλος, όλοι οι μαθητές/τριες ακόμη και εκείνοι που δε θα προσέλθουν καθόλου στο σχολείο την περίοδο αυτή υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να κρατήσουν τα βιβλία τους σε καλή κατάσταση, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν την επόμενη χρονιά.
  • Οι γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι έχουν στο σπίτι άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν επιθυμούν το παιδί τους να φοιτήσει αυτό το χρονικό διάστημα, μπορούν είτε να στείλουν στο mail του σχολείου (mail@2dim-ag-varvar.att.sch.gr ) σχετική υπεύθυνη δήλωση είτα να την προσκομίσουν στο σχολείο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού με τη Δ/νση (2105613623).

Με χαρά περιμένουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις!!!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ακολουθεί Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης

100539993_2731127567014189_5735026807661395968_o.jpg










Καλή επανέναρξη!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δ.Σ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *