2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Πρόγραμμα δεξιοτήτων ΣΤ΄ τάξης “Μεγαλώνω και Αλλάζω”- 1η κι 2η συνάντηση

Κάθε Δευτέρα οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μεγαλώνω και Αλλάζω” του οποίου η φιλοσοφία, οι σκοποί και η μεθοδολογία έχουν αναρτηθεί αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο της ιστοσελίδας μας. Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο.

Πρόγραμμα “Μεγαλώνω και Αλλάζω”

Κατά την πρώτη συνάντηση τέθηκε το πλαίσιο του προγράμματος στους μαθητές (σκοπός, κανόνες, μεθοδολογία)  και μέσα από διάφορες ενεργητικές τεχνικές και διαλογική συζήτηση δημιουργήθηκε το “Συμβόλαιο”. Η πρώτη συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια αρχική προσέγγιση του θέματος της φιλίας και συγκεκριμένα οι μαθητές κλήθηκαν να αναφέρουν τα χαρακτηριστικά που έχει ένας φίλος/η του/της.

WP_20171127_10_42_20_Pro

Χωρισμένα σε ομάδες τα παιδιά έγραψαν τα ονόματα, τις προσδοκίες, τα χόμπι, τους κανόνες για τη λειτουργία της ομάδας και φυσικά το όνομα ομάδας!!!

WP_20171127_10_43_16_Pro

 

WP_20171127_11_07_17_Pro

Οι εργασίες των τεσσάρων ομάδων

WP_20171127_11_03_02_Pro

Στη δεύτερη συνάντηση η συντονίστρια κα Ειρήνη Νικολιδάκη ενημέρωσε τους μαθητές πως θα ασχοληθούν με την έννοια της φιλίας και συγκεκριμένα το πόσο μεγάλη αξία έχει η φιλία στη ζωή, πως η φιλία στηρίζεται στις πράξεις και πως χρειάζεται χρόνος για να δούμε πόσο σημαντικός είναι ένας φίλος ή μία φίλη μας. Οι μαθητές καθισμένοι σε κυκλική διάταξη είπαν τι πιστεύουν, συζήτησαν, άκουσαν την άποψη των συμμαθητών τους και τέλος μίλησαν για τον εαυτό τους λέγοντας τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν καλούς φίλους τους ίδιους!!!

Οι μαθητές μας μετά τις δύο πρώτες συναντήσεις ανυπομονούν για την επόμενη φορά!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *