2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Βιωματικές Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την ημέρα των Ατόμων Με Αναπηρία. (3-7 Δεκεμβρίου 2018)

       Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την προηγούμενη εβδομάδα (3-7 Δεκεμβρίου 2018) την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις  ευαισθητοποίησης για την ημέρα των Ατόμων Με Αναπηρία.  Οι δράσεις αυτές σχετίζονταν με θέματα τύφλωσης και κώφωσης, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ενσυναίσθησης μικρών και μεγάλων.

thumbnail

Σκοπός των εργαστηρίων η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης σε θέματα τύφλωσης και κώφωσης για μικρούς και μεγάλους.

 

thumbnail (1)

Παιχνίδι ο Καθρέφτης… Επικοινωνούμε με το ταίρι μας και χωρίς λόγια!!

thumbnail (2)

Ο βιωματικός  χαρακτήρας των δραστηριοτήτων βοήθησε τα παιδιά όλων των τάξεων να αντιληφθούν και να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση κάποιων αναπηριών καθώς και τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν λόγω αυτών.

thumbnail (3)

Γεύση, όσφρηση, αφή δίχως όραση… Εμπειρία Ζωής!

Η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης, Ελένη Νέστορα σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του Τμήματος Υποδοχής, Μαρία Πέππα την εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης, Ευάνθη Κούκλαρη και την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου μας , Ηρώ Κατσιφλώρου οργάνωσαν τέσσερα διδακτικά δίωρα με βιωματικές δραστηαυτίριότητες για την τύφλωση και την κώφωση.

thumbnail (4)

Οι μαθητές ήταν πολύ δεκτικοί και πρόθυμοι να πάρουν μέρος σε  όλες τις δραστηριότητες και φάνηκε να ευαισθητοποιούνται αληθινά, προβάλλοντας εύστοχες απορίες.

thumbnail (6)

Τα έργα των παιδιών κοσμούν έκτοτε την κεντρική είσοδο του σχολείου μας.

 

 

thumbnail (5)

Τα έργα των παιδιών κοσμούν έκτοτε την κεντρική είσοδο του σχολείου μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>