2ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

Εκδήλωση βράβευσης των νικητών του Σχολικού Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής / Πεδίον Άρεως 10-6-2023 / Μία ξεχωριστή Στιγμή στην Ιστορία του Σχολείου μας!

Η Σχολική μας Κοινότητα συμμετείχε ενεργά από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής: “Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης” / “Recycle Attica” 2o Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας – Περιφέρεια Αττικής http://2dim-ag-varvar.att.sch.gr/?p=3556 συγκεντρώνοντας αλουμίνιο, πλαστικό και χαρτί.

Όπως συνεχώς μοιραζόμασταν με όλα τα μέλη της Κοινότητας – μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς – “το κρίσιμο δεν είναι να βγούμε πρωταθλητές αλλά να αλλάξουμε συνήθειες γιατί αυτό θα ισούται με την πιο μεγάλη νίκη για το Περιβάλλον, για Εμάς!” Έτσι καταφέραμε να βάλουμε στο παιχνίδι πολύ μεγάλη μερίδα γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι άρχισαν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας.

Πεδίον του Άρεως, 10 Ιουνίου 2023

Όταν , λοιπόν, μας ενημέρωσαν απ’ την Περιφέρεια Αττικής ότι έχουμε επιτύχει τη συλλογή της μεγαλύτερης ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών σε όλη τη Διεύθυνση της Γ’ Αθήνας καταλάβαμε ότι πραγματικά είχαμε ευαισθητοποιήσει τα μέλη της κοινότητας μας σε πολύ μεγάλο βαθμό κι είναι αυτό το πιο κρίσιμο. Να παραμείνει σαν Στάση Ζωής σε Όλους μας! Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 σε μια μεγάλη γιορτή στο Πεδίον του Άρεως με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και πλήθους πολιτών ολοκληρώθηκε το πρώτο πιλοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ. Οι περίπου 20.000 μαθητές από τα 70 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής σε διάστημα πέντε μηνών που διήρκεσε το πρόγραμμα συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 45,5 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών προς ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μαζί με τη μαθήτρια του ΣΤ’ 1 Σταματία Καραθανάση στήσαμε το περίπτερο του σχολείου μας όπου μοιράζαμε τις αφίσες των μαθητών μας σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και συμπολίτες μας, ενώ τους ενημερώναμε για το τι συνολικά έχουμε πράξει ως Κοινότητα για το περιβάλλον.
Στο κιόσκι μας με τη Σταματία!
Γιορτή!!!

Τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος

Το διάστημα των 5 μηνών συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές των 70 σχολείων 45.700 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν :

1. 37.370 κιλά χαρτί, ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα δάσος περίπου 650 δέντρων

2. 7.640 κιλά πλαστικό, κι αποφύγαμε με τον τρόπο αυτό την έκλυση 5.600 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού

3. 690 κιλά αλουμινίου, ποσότητα που εξοικονομεί ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για περίπου 19 χρόνια λειτουργίας μιας τηλεόρασης

Η Στιγμή της Βράβευσης!!!

Τα σχολεία που διακρίθηκαν

Α’ Αθήνας
1. 12ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
2. 66οΔημοτικό Σχολείο Αθηνών
3. 7οΔημοτικό Σχολείο Δάφνης
Β’ Αθήνας
1. 6ο Δημοτικό Αμαρουσίου
2. 7ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης
3. Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης
Γ’ Αθήνας
1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας
2. 20ο Δημοτικό Σχολείου Ιλίου
3. 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
Δ΄ Αθήνας
1. 13ο ΔΣ Νεας Σμύρνης – Διδώ Σωτηρίου
2. 3ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου
3. 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Ανατολικής Αττικής
1. Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σουλίου
2. 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατιών
3. 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης
Δυτικής Αττικής
1. 7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπρόπυργου
2. 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας
3. 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Πειραιάς
1. 4ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
2. 4ο Δημοτικό Σχολείο Ρέντη
3. 9ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Με την καλή συνάδελφο απ’ το 20ο Δημοτικό Σχολείου Ιλίου, τη Βάσω Ρόιμπα

 Το κρίσιμο και συνάμα ζητούμενο να συνεχίσουμε να είμαστε ενεργά μέλη της πράσινης συμμαχίας ευθύνης, μέσα από τη συμμετοχή μας στο Σχολικό Πρωτάθλημα ανακύκλωσης και δίχως αυτό και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας την επόμενη σχολική χρονιά,

Μία Δημιουργική χρονιά φθάνει προς το τέλος της… ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *